Om oss

Välmående pojkar i en hälsosam miljö

Tyko Granberger
Driton Rama

Alla går omkring och säger att de inte bryr sig,

men innerst inne bryr sig alla.

Oscar 15 år

Vår dröm är att ge det vi fått. Vi har tagit oss igenom stora utmaningar och tvingats stanna upp, reflektera och känna efter. Vi har varit tvungna att lyssna in och ta ett steg tillbaka för att sedan kunna ta tre steg framåt. Vi har behövt söka stöd och träna på att ta emot det. Möta våra rädslor och utmanats till att stå ut och stå emot, inte minst när suget är som störst och vi har haft varandra. Vår dröm är att ge pojkar det vi skulle behövt i tonåren så de kan leva trygga och lyckliga liv och vara och bli de bröder, söner, pappor och medmänniskor som de innerst inne vill. 


Tyko Granberger och Driton Rama

Driton Rama terapeut, handledare och fil kan. Han har tillsammans med Tyko testat och utvecklat DIN BROR metoden och har tusentals timmar av operativt arbete med DIN BROR grupper bakom sig. Driton har under de senaste åtta åren handlett och utbildat gruppledare. Driton verkar också som handledare för personal på HVB för ensamkommande barn och ungdomar i hög risk.


Driton är metodansvarig på Humana och har utvecklat framgångsrika program för nyanlända föräldrar, bl.a. Etableringsprogram För Nyanlända i Grupp (ENIG), och Traumaprogram för Krigsdrabbade i Grupp samt Boys Emotional Awareness and Validation - BEAV, för ideella, kommunala och privata aktörer tillsammans med Tyko.


 Han är elitidrottsman med två SM guld och tränare sedan många år. Driton blev under 2011 och 2013 framröstad till årets förebild för sitt arbete med pojkar i Kristianstad. Driton Rama arbetar också behandlande med pojkar som har antisocial problematik.


Tyko Granberger beteendevetare och fil mag. Han har tillsammans med Driton testat och utvecklat DIN BROR metoden och har tusentals timmar av operativt arbete med DIN BROR grupper bakom sig. Han arbetar som coach, handledare och teamutvecklare för några av Sveriges största företag, myndigheter och kommuner. Tyko verkar också som handledare för personal på HVB för ensamkommande barn och ungdomar i hög risk.

 

Tyko har arbetat på Rädda Barnens centrum för barn och ungdomar i kris med gömda barn och ingått i den Svenska beredskapsstyrkan. Han har tagit fram förebyggande och behandlande metoder såsom Din Bror och Boys Emotional Awareness and Validation - BEAV, för ideella, kommunala och privata aktörer tillsammans med Driton.

 

Han är certifierad grupphandledare och coach med 14 års erfarenhet av att arbeta behandlande och coachande med vuxna, ungdomar i hög risk samt ungdomar med utländsk bakgrund. Tyko fick Stenbecks stiftelsen stipendium 2013 för sitt arbete med pojkar. Tyko har många tusen timmars erfarenhet av såväl handledning som behandlande och coachande samtal.

 


Stockholm:

Tyko Granberger

Ansvarig för DIN BROR Stockholm

tyko (a) dinbror.se

070-446 08 53Kristianstad:

Driton Rama

Ansvarig för DIN BROR Skåne

driton (a) dinbror.se

070-857 47 77

Copyright DIN BROR 2019

All rights reserved