Om oss

Grundare av DBDS 


Tyko Granberger & Driton Rama


”Vår dröm är att ge det vi har fått”Vi har tagit oss igenom stora utmaningar. Vi har behövt stanna upp, försökt beskriva det som händer inom- och runt oss, gjort överväganden för att sedan göra det vi tror är effektivt på lång sikt. Vi har steg för steg behövt träna upp våra nyckelfärdigheter. 


För att göra det har vi behövt söka stöd och träna på att ta emot det. Vi har också behövt möta våra rädslor och utmanats till att stå ut och stå emot och vi har haft varandra.


Vår dröm är att ge unga det vi fått som vuxna och som vi skulle behövt i tonåren, så att de kan leva trygga och lyckliga liv och bli de bröder och systrar, söner och döttrar, pappor och mammor, ja de medmänniskor som de innerst inne vill vara.  

Driton Rama


Driton Rama är terapeut, handledare och har en examen i psykologi. Han har tillsammans med Tyko testat och utvecklat DIN BROR metoden och har tusentals timmar av operativt arbete med DIN BROR grupper bakom sig. Driton driver ett vårdbolag och arbetar terapeutisk bland annat med unga som har sexuella beteendeproblem.


Han är elitidrottsman med två SM guld och tränare sedan många år. Driton har två gånger blivit framröstad till årets förebild för sitt arbete med pojkar i Kristianstad.


Tyko Granberger


Tyko Granberger har en examen i en psykologi och avslutar för tillfället en MSc med fokus på affektiv neurovetenskap. Han har tillsammans med Driton testat och utvecklat DIN BROR metoden och har tusentals timmar av operativt arbete med DIN BROR grupper bakom sig.


Han är certifierad grupphandledare, behandlare och coach med snart 20 års erfarenhet av att arbeta behandlande och coachande med vuxna, ungdomar i hög risk samt ungdomar med utländsk bakgrund. Tyko har fått flera pris för sitt arbete med barn och unga.