Om oss

Alla går omkring och säger att de inte bryr sig,

men innerst inne bryr sig alla.

Oscar 15 år

Vår dröm är att ge det vi fått. Vi har tagit oss igenom stora utmaningar och tvingats stanna upp, reflektera och känna efter. Vi har varit tvungna att lyssna in och ta ett steg tillbaka för att sedan kunna ta tre steg framåt. Vi har behövt söka stöd och träna på att ta emot det. Möta våra rädslor och utmanats till att stå ut och stå emot och vi har haft varandra. Vår dröm är att ge unga det vi fått som vuxna och som vi skulle behövt i tonåren, så de kan leva trygga och lyckliga liv och bli de bröder och systrar, söner och döttrar, pappor och mammor, ja de medmänniskor som de innerst inne vill. 


Tyko Granberger och Driton Rama

Driton Rama är terapeut, handledare och har en examen i psykologi. Han har tillsammans med Tyko testat och utvecklat DIN BROR metoden och har tusentals timmar av operativt arbete med DIN BROR grupper bakom sig. Driton har under de senaste 10 åren handlett och utbildat gruppledare. Driton verkar också som handledare för personal på HVB för ensamkommande barn och ungdomar i hög risk.


Driton är idag metodutvecklare på balansgruppen och har tidigare utvecklat framgångsrika program för nyanlända föräldrar, bl.a. Etableringsprogram För Nyanlända i Grupp (ENIG), och Traumaprogram för Krigsdrabbade i Grupp samt Boys Emotional Awareness and Validation - BEAV, för ideella, kommunala och privata aktörer tillsammans med Tyko.


Han är elitidrottsman med två SM guld och tränare sedan många år. Driton har två gånger blivit framröstad till årets förebild för sitt arbete med pojkar i Kristianstad. Driton Rama arbetar också behandlande med pojkar som har antisocial problematik.


Tyko Granberger har en examen i en psykologi och avslutar för tillfället en MSc i affektiv neurovetenskap. Han har tillsammans med Driton testat och utvecklat DIN BROR metoden och har tusentals timmar av operativt arbete med DIN BROR grupper bakom sig. 

 

Tyko har arbetat på Rädda Barnens centrum för barn och ungdomar i kris med gömda barn och ingått i den Svenska beredskapsstyrkan. Han har tagit fram förebyggande och behandlande metoder såsom Din Bror och Boys Emotional Awareness and Validation - BEAV, för ideella, kommunala och privata aktörer tillsammans med Driton.

 

Han är certifierad grupphandledare, behandlare och coach med snart 20 års erfarenhet av att arbeta behandlande och coachande med vuxna, ungdomar i hög risk samt ungdomar med utländsk bakgrund. Tyko har fått flera pris för sitt arbete med barn och unga.


Tyko driver även pratamedunga.se som genom onlineutbildningar kopplar hjärnforskning till möten i vardagen tillsammans med Linda Harasaki. 

 


Kristianstad:

Driton Rama

Ansvarig för DIN BROR Skåne

info@dinbror.se

070-857 47 77


Stockholm:

Tyko Granberger

Ansvarig för DIN BROR Stockholm

info@dinbror.se

070-446 08 53